Ζωοδόχου Πηγής 32, Αγρίνιο      +30 2641057769        +30 2641057789       dtzog@tee.gr, info@dtzoganis.gr

Όροι χρήσης & πολιτική προστασίας


Όλα τα περιεχόμενα της ιστοσελίδας dtzoganis.gr , συμπεριλαμβανομένων λογοτύπων, φωτογραφιών, παρεχόμενων υπηρεσιών, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία και διέπονται από ελληνικούς και διεθνείς νόμους πνευματικής ιδιοκτησίας και πνευματικής ιδιοκτησίας.

Απαγορεύεται από το νόμο η αναπαραγωγή, η αντιγραφή, η αναδημοσίευση, η αποθήκευση, η πώληση, η μετάδοση, η διανομή, η μεταφόρτωση ή η αλλοίωση των πληροφοριών από αυτή την ιστοσελίδα χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση μας.

Είστε ελεύθεροι να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας dtzoganis.gr , χωρίς να δώσετε καμία προσωπική λεπτομέρεια. Σε περίπτωση που επιλέξετε να μας στείλετε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που περιλαμβάνει οποιαδήποτε μορφή προσωπικών δεδομένων, θα το χειριστούμε με απόλυτη εμπιστευτικότητα και υπό την αυστηρότερη ασφάλεια.

Οι πληροφορίες και το υλικό που περιέχονται στη dtzoganis.gr , έχουν ως σκοπό την παροχή πληροφοριών και επ’ ουδενί αποτελούν επαγγελματικές συμβουλές ούτε θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες. Παρότι έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι παρεχόμενες πληροφορίες, το υλικό και οι σύνδεσμοι (links) να είναι ακριβείς, δεν φέρουμε οποιαδήποτε ευθύνη για τυχόν ζημίες που θα προκληθούν εξαιτίας χρήσεως κατά οποιοδήποτε τρόπο αυτών των πληροφοριών, του υλικού ή των συνδέσμων (links).

ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η dtzoganis.gr συλλέγει προσωπικά δεδομένα (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας) των επισκεπτών μόνο εάν ο επισκέπτης τα καταχωρήσει στη φόρμα επικοινωνίας ή newsletter και τα χρησιμοποιούμε με τη σαφή συγκατάθεση των εν λόγω επισκεπτών για την ενημέρωσή τους σε αιτήματα τους, για νέα προϊόντα και υπηρεσίες της παρούσας επαγγελματικής δραστηριότητας καθώς και για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων για τους πιθανούς πελάτες.

Δεν μοιραζόμαστε τα προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας που υποβάλλονται στην ιστοσελίδα με οποιονδήποτε τρίτο, εκτός εάν έχει τη σαφή συγκατάθεση του χρήστη ή αυτό απαιτείται από το νόμο.

Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια και δεσμευόμαστε να αντιμετωπίζουμε με απόλυτη εμπιστευτικότητα τα στοιχεία των πελατών/επισκεπτών.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΕΓΓΡΑΦΗ ΧΡΗΣΤΩΝ

Η dtzoganis.gr δεν υποχρεώνει στην εγγραφή χρηστών, δεν ασχολείται ούτε συγκεντρώνει προσωπικά δεδομένα σχετικά με παιδιά ή χρήστες του διαδικτύου ηλικίας κάτω των 18 ετών, χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων τους.

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Αν έχετε καταχωρίσει προσωπικά σας στοιχεία στη φόρμα επικοινωνίας της παρούσας ιστοσελίδας κι επιθυμείτε τη διαγραφή τους, μπορείτε να επικοινωνήσατε είτε τηλεφωνικώς στα τηλέφωνα που αναγράφονται στην παρούσα ιστοσελίδα είτε να αποστείλετε αίτημα μέσω της φόρμας επικοινωνίας με την ένδειξη διαγραφή

COOKIES & GOOGLE ANALYTICS

Η dtzoganis.gr μπορεί να χρησιμοποιεί cookies ή google analytics μόνο για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη δημοτικότητα και την αποτελεσματικότητα των σελίδων και των υποσέλιδών της. Χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες για να σχεδιάσουμε την ιστοσελίδα μας ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες των επισκέπτών/πελατών μας.

ΑΡΧΕΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ (LOG FILES)

Όπως ισχύει για τις περισσότερες ιστοσελίδες, συλλέγουμε αυτόματα ορισμένες πληροφορίες και τις αποθηκεύουμε σε αρχεία καταγραφής. Αυτές οι πληροφορίες ενδέχεται να περιλαμβάνουν IP διευθύνσεις, τύπο προγράμματος περιήγησης, σελίδες παραπομπής / εξόδου, λειτουργικό σύστημα, ημερομηνία / ώρα επίσκεψης και δεδομένα clickstream Θα συλλέξουμε, επίσης, πληροφορίες για συγκεκριμένες συσκευές (όπως την έκδοση του λειτουργικού συστήματος).

Χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες για λόγους τεχνικούς και ασφαλείας καθώς και για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων.

ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Η dtzoganis.gr παρέχει συνδέσεις με άλλες ιστοσελίδες, τις οποίες δεν ελέγχει. Η εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη για την πολιτική απορρήτου αυτών των ιστοσελίδων ή την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

ΕΥΘΥΝΗ ΧΡΗΣΤΗ

Οι χρήστες/επισκέπτες της dtzoganis.gr αποδέχονται ότι δεν θα χρησιμοποιούν την παρούσα ιστοσελίδα για αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με email ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε Περιεχομένου είναι παράνομο, βλαβερό, απειλητικό, προσβλητικό, ενοχλητικό, συκοφαντικό, δυσφημιστικό, χυδαίο, άσεμνο, λιβελογραφικό, αποτελεί παραβίαση του απορρήτου κάποιου άλλου, δείχνει εμπάθεια, ή εκφράζει φυλετικές, εθνικές ή άλλες διακρίσεις, δύναται να προκαλέσει βλάβες σε ανήλικους με οποιονδήποτε τρόπο, δεν δικαιούται να μεταδοθεί σύμφωνα με την νομοθεσία ή τις συμβατικές ή διαχειριστικές σχέσεις (όπως εσωτερικές πληροφορίες, ιδιοκτησιακές και εμπιστευτικές πληροφορίες που αποκτήθηκαν ή αποκαλύφθηκαν ως μέρος εργασιακών σχέσεων ή που καλύπτονται σε συμφωνίες εμπιστευτικότητας), παραβιάζει οποιαδήποτε ευρεσιτεχνία, εμπορικό σήμα, εμπορικό μυστικό, πνευματικά δικαιώματα ή άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα τρίτων, περιέχει ιούς λογισμικού ή οποιουσδήποτε άλλους κώδικες, αρχεία ή προγράμματα, που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό την διακοπή, την πρόκληση βλάβης, την καταστροφή ή τον εξοπλισμό της λειτουργίας οποιουδήποτε λογισμικού ή υλικού υπολογιστών, ηθελημένα ή αθέλητα παραβαίνει την ισχύουσα ελληνική και κοινοτική νομοθεσία και των διατάξεων αυτής, δύναται να παρενοχλήσει τρίτους με οποιοδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε Περιεχόμενο χρησιμοποιείται για συλλογή ή αποθήκευση προσωπικών δεδομένων σχετικά με άλλους χρήστες

ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Η παραπάνω πολιτική τηρεί τους ισχύοντες ελληνικούς νόμους περί προστασίας δεδομένων. Διατηρούμε το δικαίωμα να αλλάξουμε την πολιτική της για την προστασία των δεδομένων προκειμένου να συμμορφωθούμε με τη σχετική ελληνική νομοθεσία.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για κάθε είδους πληροφορίες, διευκρινίσεις, υποβολή οποιουδήποτε αιτήματος, όπως μεταξύ άλλων επικοινωνία με το διαχειριστή της ιστοσελίδας ή αίτημα για δικαιώματα αναπαραγωγής οποιουδήποτε τμήματος του περιεχομένου της ιστοσελίδας, καθώς και για αιτήσεις έγκρισης αναπαραγωγής περιεχομένου μπορείτε να επικοινωνείτε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών στο 2118008568 , ή να αποστείλετέ ηλεκτρονικό μήνυμα στο email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Το γραφείο μας έχει κατασκευάσει πολλά δημόσια έργα σε όλη την Δυτική & Στερεά Ελλάδα.

Αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες κάποιων εξ’ αυτών παρατίθενται παραπάνω..

Ενδεικτικά αναφέρονται:

Α) «ΑΣΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ ΤΡΙΧΩΝΙΔΟΣ, ΛΥΣΙΜΑΧΕΙΑΣ, ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ, ΑΡΑΚΥΝΘΟΥ Κ.Λ.Π»

Β) «ΟΔΟΠΟΙΪΑ-ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ Δ.Δ. ΣΑΡΔΙΝΙΩΝ, ΒΑΡΕΤΑΔΑΣ, Μ. ΚΑΜΠΟΥ Κ.Λ.Π.)»

Γ) «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΞΕΝΩΝΑ Δ.Δ. ΧΡΥΣΩΣ»

Δ) Κ.Ε.Π. ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΥΣΟΥ.

Ε) ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Στ) «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΑΤΟΥΝΑΣ»

Ζ) «ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΣ ΣΔΟ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ»

Η) «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ Δ.Δ. ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ»

Θ) «ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΥΔΡΟΜΕΤΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΙΝΙΑΔΩΝ»

Ι) «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ & ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΥΔΡΟΜΕΤΡΩΝ Δ.Δ. ΣΚΟΥΡΤΟΥΣ»

Κ) «ΒΕΛΤΙΩΣΗ-ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Δ.Δ. ΚΟΚΚΙΝΟΒΡΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΟΥ»

Λ)«ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΓΡΟΤΟΛΕΣΧΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΩΝ Δ.Δ. ΤΟΠΟΛΙΑΝΩΝ»

Μ) «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»

Ν) «ΑΝΑΠΛΑΣΗ – ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ ΑΠΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΩΣ ΟΔΟ ΤΣΑΛΔΑΡΗ»

Ξ) «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ – ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ - ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΟΔΩΝ ΣΑΛΑΚΟΥ – ΚΥΠΡΟΥ – ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ»

Ο) «ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΙΝΙΑΔΩΝ»

Π) «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ, ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ»

Ρ) «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Τ.Κ. ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ»

Σ) «ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ & ΑΓΩΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ» (υπό κατασκευή)

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΚΤΙΟΥ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ &  ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΧΑΜΗΛΗΣ & ΥΨΗΛΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ

Σ.Δ.Ο. ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΔΕΣΦΙΝΑΣ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ & ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΧΑΜΗΛΗΣ & ΥΨΗΛΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ

 

Ο ορισμός Τεχνικού Ασφαλείας από τις επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό, είναι υποχρεωτικός από την νομοθεσία. Ο τεχνικός ασφαλείας είναι αρμόδιος να παρέχει συμβουλές στους εργοδότες και τους εργαζόμενους της επιχείρησης σχετικά με θέματα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία καθώς και την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων.

Ο Τεχνικός ασφαλείας παρέχει της συμβουλές και τις υποδείξεις τους είτε προφορικά είτε γραπτά στο σχετικό βιβλίο υποδείξεων της επιχείρησης, το οποίο ελέγχεται από την επιθεώρηση εργασίας. Οι υποδείξεις αυτές παρέχονται κατά της προγραμματισμένες επισκέψεις του Τεχνικού Ασφαλείας στο χώρο της επιχείρησης.

Κύριες υποχρεώσεις Τεχνικού Ασφαλείας:

» Συμβουλές για την κατασκευή και την συντήρηση των εγκαταστάσεων.
» Έλεγχος των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού για την σωστή λειτουργία τους.
» Ενημέρωση του προσωπικού για θέματα ασφαλείας και υγείας στο χώρο εργασίας.
» Έλεγχος των εργαζομένων αν χρησιμοποιούν τα Ατομικά Μέσα Προστασίας.
» Διερεύνηση των εργατικών ατυχημάτων.
» Κ.λ.π.

Το γραφείο μας παρέχει υπηρεσίες σε πολλές επιχειρήσεις στην Αιτωλοακαρνανία και συνεργαζόμαστε και με την εταιρεία «ΕΞΥΠΠ – ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ».

Έχουμε μεγάλη εμπειρία όσον αφορά στο σχεδιασμό, τη μελέτη και την αδειοδότηση μικρών και μεγάλων βιομηχανιών, βιοτεχνιών και επαγγελματικών εργαστηρίων. Σχετικές επιχειρήσεις έχουμε αναλάβει σε Δυτική & Στερεά Ελλάδα.

Αναλαμβάνουμε την μελέτη της εγκατάστασης, την επιλογή του απαιτούμενου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και τη διεκπεραίωση όλων των επιμέρους μελετών, εγκρίσεων, αποφάσεων και αδειών που χρειάζεται να εκδοθούν για την λήψη της σχετικής άδειας ίδρυσης και λειτουργίας της μονάδας.

Το γραφείο μας, αναλαμβάνει την πλήρη μελέτη, σχεδίαση, αδειοδότηση και εγκατάσταση του συνεργείου σας, πάντα σε πλήρη συμφωνία με εσάς. Ασχολούμαστε με όλων των τύπων συνεργεία όπως συνεργεία συνήθων οχημάτων, βαρέων οχημάτων, μοτοσικλετών & μοτοποδηλάτων, ταχογράφων, βαφεία, φανοποιεία κ.λ.π..

Έχουμε πολυετή πείρα στην μελέτη, την έκδοση αδειών και την εγκατάσταση πρατηρίων υγρών καυσίμων και μικτών πρατηρίων υγρών και αερίων καυσίμων.

Αναλαμβάνουμε την ολοκληρωμένη μελέτη του πρατηρίου, την έκδοση όλων των σχετικών βεβαιώσεων και αδειών για την ίδρυση και την λειτουργία ενός πρατηρίου, όπως έκδοση περιβαλλοντικών όρων, βεβαιώσεις από την πολεοδομία, τις αρχαιολογικές υπηρεσίες, έκδοση κυκλοφοριακής σύνδεσης, πιστοποιητικό πυρασφάλειας κ.λ.π. καθώς και την διεκπεραίωση του φακέλου στο Τμήμα Μεταφορών και Επικοινωνιών, έως την έκδοση της σχετικής άδειας.

Επίσης αναλαμβάνουμε όλες τις ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες για την έκδοση της άδειας δόμησης του πρατηρίου, όπου χρειάζεται.

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ & ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΥΓΡΑΕΡΙΟ -LPG)

ΧΩΡΟΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΣΕ ΜΙΚΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ

ΔΙΑΝΟΜΕΑΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΣΕ ΜΙΚΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ

ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ & ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΣΕ ΜΙΚΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Η ενεργειακή επιθεώρηση των κτιρίων θεσμοθετήθηκε και στη χώρα μας με τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης των Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ) και με το Προεδρικό Διάταγμα για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές, αλλά και τη σύσταση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Ενέργειας.

Για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων, καθώς και των εγκαταστάσεων τους θεσμοθετήθηκε με το Π.Δ. 100/2010 (ΦΕΚ 177/Α/6.10.2010) «Ενεργειακοί Επιθεωρητές Κτιρίων, Λεβήτων και Εγκαταστάσεων Θέρμανσης και Εγκαταστάσεων Κλιματισμού» και το Π.Δ. 72/2010 (ΦΕΚ 132/Α/2010) «Συγκρότηση, διοικητική–οργανωτική δομή και στελέχωση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Ενέργειας (ΕΥΕΠΕΝ)», η διαδικασία των ενεργειακών επιθεωρήσεων των κτιρίων και της έκδοσης Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης καθώς και η καταχώριση τους σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων.

Με τη διαδικασία της ενεργειακής επιθεώρησης και την έκδοση Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης των κτιρίων, καθορίζεται ένα πραγματικά χρήσιμο και άκρως αξιοποιήσιμο στοιχείο για την αγορά ακινήτων, που βοηθά τόσο τους ιδιοκτήτες όσο και τους μισθωτές/αγοραστές να προσδιορίσουν την αξία του ακινήτου.

Η νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία για την Ενεργειακή Απόδοση των Κτιρίων (Οδηγία 2010/31/ΕΕ), καθορίζει ότι έως τις 31.12.2020 όλα τα νέα κτίρια πρέπει να αποτελούν κτίρια με σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας.

Για τα ακίνητα άνω των 50 τ.μ που ενοικιάζονται ή πωλούνται ή εντάσσονται στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» (από 9 Ιανουαρίου 2012) θα πρέπει να εκδίδεται Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης, με τον αριθμό πρωτοκόλλου να αναγράφεται στο ιδιωτικό ή συμβολαιογραφικό έγγραφο, ειδάλλως η φορολογική αρχή δεν θα αποδέχεται τα σχετικά έγγραφα-συμβόλαια.

Το γραφείο αναλαμβάνει την ενεργειακή επιθεώρηση όλων των τύπων των ιδιοκτησιών, ενημερώνει τους ιδιοκτήτες για τα σχετικά δικαιολογητικά, εκπονεί την σχετική μελέτη και εκδίδει το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης του κτηρίου.

Υπολογίστε online το κόστος της ενεργειακής επιθεώρησης

Μετά την επιτυχία του πρώτου προγράμματος, και με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό αιτήσεων που είχαν υποβληθεί, αναμένεται να βγει το δεύτερο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ΄ ΟΙΚΟΝ», με σκοπό την ενεργειακή αναβάθμιση ακόμα περισσότερων νοικοκυριών.

Με την δημοσίευση του νέου ΚΕΝΑΚ και την έκδοση των νέων τεχνικών οδηγιών, μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την εξαγγελία του προγράμματος. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις δυνατότητες του προγράμματος καθώς και να σας προτείνουμε τις καλύτερες λύσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού σας.

Συνοπτική παρουσίαση του προγράμματος: πατήστε εδώ


Στην χώρα μας τα κτήρια είναι από τα πλέον ενεργειακά σπάταλα στην Ευρώπη. Με τον ΚΕΝΑΚ καθορίζονται πρότυπα και όρια καταναλώσεων των κτηρίων, τόσο για τα νέα κτήρια όσο και για τα υφιστάμενα.

Στα υφιστάμενα κτήρια υπάρχουν αρκετά περιθώρια για ενεργειακές βελτιώσεις τόσο στο κέλυφος του κτηρίου (π.χ. εξωτερική θερμομόνωση), όσο και στα συστήματα θέρμανσης, κλιματισμού, παραγωγής ζεστού νερού καθώς και στον φωτισμό.

Το όλο σκεπτικό της εξοικονόμησης ενέργειας έχει να κάνει με την μείωση των ενεργειακών καταναλώσεων, την σωστή χρήση της ενέργειας στο χώρο μας, καθώς και την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την κάλυψη ολικώς ή μερικώς των ενεργειακών αναγκών του κτηρίου.

Εμείς αναλαμβάνουμε, να μελετήσουμε τον χώρο σας και να σας προτείνουμε τις πιο συμφέρουσες ενεργειακά και οικονομικά λύσεις, για εσάς, καθώς επίσης να προχωρήσουμε και στην υλοποίηση τους.

Εγκατάσταση αντλίας θερμότητας σε μονοκατοικία.

Εφαρμογή εξωτερικής θερμομόνωσης σε ταράτσα μονοκατοικίας.

Εγκατάσταση αντλίας θερμότητας σε μονοκατοικία.

Ολοκληρωμένη εφαρμογή εξωτερικής θερμομόνωσης ταράτσας.

   

Ένας άλλος τομέας ενεργούς δραστηριότηατς του γραφείου, είναι η ανάληψη και εκπόνηση περιβαλλοντικών μελετών, κυρίως σε ότι αφορά βιομηχανικές - βιοτεχνικές δραστηριότητες, συνεργεία, πρατήρια - πλυντήρια λιπαντήρια, ΑΠΕ. Το ΥΠΕΚΑ δημοσίευσε πρόσφατα τηνΥ.Α. 1958 (ΦΕΚ21Β/13-01-2012) «Κατάταξη δημόσιων και ιδιωτικών έργων και δραστηριοτήτων σε κατηγορίες και υποκατηγορίες σύμφωνα με το Άρθρο 1 παράγραφος 4 του Ν.4014/21-09-2011 (ΦΕΚ 209Α’/2011)», με την οποία αλλάζει ο τρόπος για την περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων.

Η κύρια διαφοροποίηση σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς είναι ότι τα έργα και οι δραστηριότητες κατατάσσονται πλέον σε δύο κατηγορίες (Α) και (Β). Για όσες δραστηριότητες ανήκουν στη Β κατηγορία δεν απαιτείται πλέον η εκπόνηση ΜΠΕ. Υπεύθυνος για την περιβαλλοντική αδειοδότησή τους και τη λειτουργία τους, είναι ο αρμόδιος φορέας αδειοδότησης ή αδειοδοτούσα αρχή (Ανάπτυξης - Μεταφορών), καθορίζοντας πρότυπους περιβαλλοντικούς όρους οι οποίοι ενσωματώνονται στην άδεια λειτουργίας τους.

Επίσης καταργείται η υποκατηγορία Β3 και επιμηκύνεται στα 10 χρόνια η διάρκεια ισχύος των αποφάσεως έγκρισης περιβαλλοντικών όρων.

Καταργείται η υποχρέωση για λήψη άδειας διάθεσης λυμάτων, άδειας διαχείρισης αποβλήτων, έγκρισης επέμβασης καθώς ενσωματώνονται στην έγκριση περιβαλλοντικών όρων.

Με τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ) που εγκρίθηκε με την Δ6/Β/οικ.5825/30-03-2010 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΦΕΚ Β΄ 407), ολοκληρώνεται το πλαίσιο των αναγκαίων κανονιστικών ρυθμίσεων για την πλήρη εφαρμογή του N. 3661/2008 (ΦΕΚ Α΄ 89), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 10 του Ν. 3851/2010 (ΦΕΚ Α΄ 85), για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων.

Με τον ΚΕΝΑΚ ενσωματώνεται πλέον η έννοια του ολοκληρωμένου ενεργειακού σχεδιασμού στη μελέτη των κτιρίων, που θα συμβάλλει ιδιαίτερα στη βελτίωση της ενεργειακής τους απόδοσης, στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Με τη θέσπιση του ΚΕΝΑΚ τίθενται δύο βασικές υποχρεώσεις:

Α) η υποχρέωση υποβολής Μελέτης Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων για έκδοση οικοδομικής άδειας,

Β) η υποχρέωση διενέργειας Ενεργειακών Επιθεωρήσεων Κτιρίων, Λεβήτων και Εγκαταστάσεων Θέρμανσης και Εγκαταστάσεων Κλιματισμού.

Επίσης είναι υποχρεωτική πλέον η υποβολή όλων των Η/Μ μελετών για την έκδοση οικοδομικής άδειας κτιρίου που είναι μεγαλύτερο από 50m2.

Σε αυτό το πλαίσιο το γραφείο μας αναλαμβάνει την εκπόνηση όλων των Η/Μ μελετών που απαιτούνται για την έκδοση οικοδομικών αδειών κατοικιών, γραφείων, καταστημάτων, βιομηχανιών, καθώς και τη μελέτη ενεργειακής απόδοσης αυτών (ΜΕΑ).

Λίγα λόγια για το υγραέριο

Το υγραέριο (Liquefied petroleum gas) ή σε συντομογραφία LPG (Υγροποιημένο αέριο πετρελαίου) είναι ένα εύφλεκτο μίγμα υδρογονανθράκων αερίων που χρησιμοποιούνται κυρίως ως καύσιμο σε συσκευές θέρμανσης και οχήματα. Το LPG παρασκευάζεται με τη διύλιση πετρελαίου, και σχεδόν εξ ολοκλήρου προέρχεται από ορυκτά καύσιμα πηγές, (αργό πετρέλαιο). Καίγεται σχετικά καθαρά χωρίς αιθάλη και πολύ λίγες εκπομπές θείου. Καθώς είναι ένα αέριο, δε ρυπαίνει το έδαφος ή το νερό, αλλά μπορεί να προκαλέσει ρύπανση του αέρα. Έχει θερμογόνος δύναμη 46,1 MJ / kg σε σύγκριση με 42,5 MJ / kg για το μαζούτ και 43,5 MJ / kg για τη βενζίνη. Ωστόσο, η πυκνότητα ενέργειας ανά μονάδα όγκου από 26 MJ / L είναι χαμηλότερη από βενζίνη ή πετρέλαιο, και το ειδικό βάρος (περίπου 0,5 έως 0,58, σε σύγκριση με 0,71 έως 0,77 για τη βενζίνη ).

Καθώς το σημείο βρασμού του είναι κάτω από την θερμοκρασία δωματίου, το υγραέριο θα εξατμιστεί γρήγορα σε κανονικές θερμοκρασίες και πιέσεις και παρέχεται συνήθως σε πεπιεσμένες χαλύβδινες δεξαμενές. Αυτές τυπικά γεμίζουν σε μεταξύ 80% και 85% της χωρητικότητάς τους, ώστε να επιτρέπεται η θερμική διαστολή του περιεχόμενου υγρού. Η αναλογία μεταξύ των όγκων του ατμοποιημένου αερίου και του υγροποιημένου αερίου ποικίλλει ανάλογα με τη σύνθεση, την πίεση και τη θερμοκρασία, αλλά τυπικά είναι περίπου 250:1.

Η πίεση στην οποία γίνεται υγρό το υγραέριο, που ονομάζεται της τάσης ατμών, ομοίως ποικίλλει ανάλογα με τη σύνθεση και τη θερμοκρασία. Για παράδειγμα, είναι περίπου 220 kilopascal (32 psi) για καθαρό βουτάνιο στους 20°C (68°F), και περίπου 2,2 megapascals (320 psi) για καθαρό προπάνιο στους 55°C (131°F). Το υγραέριο είναι βαρύτερο από τον αέρα, σε αντίθεση με το φυσικό αέριο, και ως εκ τούτου θα ρέει κατά μήκος των δαπέδων και τείνει να συσσωρευθεί σε χαμηλά σημεία, όπως υπόγεια. Υπάρχουν δύο κύριοι κίνδυνοι από αυτό. Το πρώτο είναι μια πιθανή έκρηξη, εάν το μίγμα του υγραερίου και του αέρα είναι σωστό και εάν υπάρχει μια πηγή ανάφλεξης.

Το δεύτερο είναι η ασφυξία λόγω της μετατόπισης αέρα LPG, προκαλώντας μια μείωση της συγκέντρωσης οξυγόνου. Επιπλέον, μια οσμή αναμιγνύεται με το υγραέριο που χρησιμοποιείται για σκοπούς καυσίμου έτσι ώστε οι διαρροές μπορούν να ανιχνευθούν πιο εύκολα.Συνηθίζεται η αποθήκευσή του σε υπόγειες δεξαμενές ή για μικρότερες εγκαταστάσεις αποθηκεύεται σε φιάλες. Το γραφείο μας έχει μελετήσει και κατασκευάσει επιτυχώς αρκετές εγκαταστάσεις υγραερίου (υπόγειες δεξαμενές, υπέργειες φιάλες, δίκτυα διανομής, διατάξεις ασφαλείας και αυτοματισμού).

Ενδεικτικά έργα:

» Μελέτη & εγκατάσταση υγραερίου σε παρασκευαστήριο αίθουσας εστίασης και αναψυχής στη θέση "Δογρή" Τριχωνίδος, αποτελούμενο απο υπόγεια δεξαμενή αποθήκευσης χωρητ. 5000ltr, δίκτυο διανομής 1 bar και χαμηλής πίεσης 30mbar απο τουμποσωλήνες (sch40) πρός διάφορες καταναλώσεις.

» Μελέτη & εγκατάσταση υγραερίου σε παρασκευαστήριο αίθουσας εστίασης και αναψυχής στο Δρυμό Βονίτσης, αποτελούμενο από υπόγεια δεξαμενή αποθήκευσης χωρητ. 2750ltr, δίκτυο διανομής 1 bar και χαμηλής πίεσης 30mbar από τουμποσωλήνες (sch40) προς διάφορες καταναλώσεις.

» Μελέτη & εγκατάσταση υγραερίου σε ξενοδοχείο στο Αγρίνιο, αποτελούμενο από 4 φιάλες αποθήκευσης χωρητ. 25ltr έκαστη, δίκτυο διανομής 1 bar και χαμηλής πίεσης 30mbar από τουμποσωλήνες (sch40) προς διάφορες καταναλώσεις.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

Δεξαμενή υγραερίου 2500lt.

Δίκτυα σωληνώσεων πυρόσβεσης & υγραερίου.

» Επικοινωνήστε μαζί μας

Το τεχνικό γραφείο του Διπλωματούχου Μηχανολόγου Μηχανικού Δημήτριου Τζογάνη δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Δείτε περισσότερα...

Όροι χρήσης & πολιτική προστασίας

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ζωοδόχου Πηγής 32, Αγρίνιο, 30100

 +30 2641057769   +30 2641057789

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.